eur:
394.64
usd:
365.36
bux:
64831.02
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A BIF 20 milliárd forintos hitelkeret-szerződést kötött

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) november 7-én 20 milliárd forint keretösszegű hitelkeret-szerződést írt alá az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-vel - jelentette be a BIF szerdán, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A közlemény szerint a 10 éves futamidejű, fix kamatozású, forintalapú finanszírozást biztosító hitelkeret ingatlanvásárlási, ingatlanfejlesztési és hitelkiváltási célra is felhasználható.

A BIF 100 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papírok záróára szerdán 2000 forint volt, 20 forinttal, 0,99 százalékkal alacsonyabb az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyam 2180, a legalacsonyabb 1060 forint volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában vegyes, Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma a magyar bérstatisztikákat is megismerjük a KSH jóvoltából, illetve demográfiai statisztikákat is közzétesz a hivatal. A szálláshelyek forgalmát is ismerteti a szervezet. Érkeznek az amerikai folyamatban levő lakáseladások, de ennél fontosabb, hogy az USA-ban az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×