Nyitókép: Pixabay.com

Gyorsan fogynak az év végi helyek a szállodákban

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid
2018. október 29. 18:47
Eddig nem látott karácsonyi előfoglalási hullámot tapasztalnak a szállodák már október közepétől – nyilatkozta az InfoRádiónak a Szállodaszövetség elnöke. Könnyid László kifejtette: idén a szállásadók év végi foglalásainak akár 40 százalékát adhatják az előfoglalások.

A magyar vendégek előretekintenek: a karácsonyi és a szilveszteri előfoglalás is megindult október közepén. „Talán soha, egyik évben sem voltunk ennyire előregondolkodóak” – emelte ki Könnyid László. A Szállodaszövetség elnöke felhívta a figyelmet: ha egy család népszerű helyen szeretné tölteni az ünnepeket, érdemes minél korábban foglalni.

A nagyobb, meghatározóbb szállodákban a szobák akár 40 százaléka is elkelhet előfoglalásban az év végi ünnepi időszakra.

Az idei év megváltoztatta a belföldi szállásfoglalási tendenciákat, hiszen a szokottnál több lehetőség volt kisebb-nagyobb pihenőkre a hosszú hétvégéknek köszönhetően – magyarázta a szakértő, aki szerint ez segíthetett abban, hogy az emberek megtanulják, hogy érdemes hónapokkal, akár 5-6 hónappal is előre foglalni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gyorsan fogynak az ünnepi helyek a szállodákban
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást