Nyitókép: Balázs Attila

Sok diák iskola mellett is dolgozik

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
2018. szeptember 21. 06:16
A nyáron munkát vállaló diákok 60-70 százaléka a szorgalmi időszakban is dolgozik - mondta az InfoRádiónak a Meló-Diák iskolaszövetkezet cégvezetője.

A nyári diákmunka-szezon csúcsa a június és a július, sok diák azonban a tanév elindulását követően is dolgozik, legyen szó akár felsőfokú, akár középfokú tanulmányokat végző fiatalokról – mondta az InfoRádiónak a Meló-Diák iskolaszövetkezet cégvezetője. Majzik Nándor felhívta a figyelmet arra, hogy szövetkezeten keresztül biztonságosabb a munkavállalás a diákok számára.

"Továbbra is megvan a nyári kiugrás, de

a nyári csúcslétszám 60-70%-os nagyságrendje dolgozik az év többi részében is, kevesebb óraszámban, a tanulmányaikhoz igazodóan"

- tette hozzá.

Majzik Nándor azt is elmondta, hogy a fiatalok átlag nettó ezer forintos órabérért tudnak elhelyezkedni, de erre még rárakódhatnak különböző pótlékok.

Budapesten az egyszerűbb munkáknál - adatrögzítés, szkennelés, adminisztráció, csomagolás, címkézés, árufeltöltés, pénztár - nettó 1000-1100 forint/óra a fizetés, éjszaka és vasárnap pótlékok is rakódnak az összegre.

Akinek pedig speciális tudása van, ennek a másfél vagy kétszeresét is meg tudja keresni.

Az állandó és az alkalmi munkavégzés mellett ugyanakkor egyre több diákszövetkezetnél arra is nyílik lehetőség, hogy nagyobb cégeknél gyakornoki pozíciót töltsenek be a diákok az egyetem vagy a főiskola utolsó évében.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Sok diák iskola mellett is dolgozik
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást