Nyitókép: MTI/EPA/Laurent Gillieron

Mégsem varázsol egymillió munkahelyet Alibaba

Infostart / MTI
2018. szeptember 20. 09:01
Akár húsz évig is eltarthat a kereskedelmi háború Kína és az Egyesült Államok között - véli Jack Ma, az Alibaba.com vezére.

A legnagyobb kínai internetes kiskereskedelmi vállalat visszavonta azt az ígéretét, hogy részt vesz 1 millió munkahely létrehozásában az Egyesült Álalmokban - jelentette be a kínai cég társalapító elnöke.

A kínai Xinhua hírügynökség szerint Jack Ma azt mondta, hogy a Kína és az Egyesült Államok között dúló kereskedelmei háború akár húsz évig is eltarthat. Az 54 éves, jövőre az elnöki tisztségből távozó Jack Ma emlékeztetett arra, hogy amikor tavaly januárban Donald Trump amerikai elnökkel New Yorkban tárgyalt, megígérte, hogy a következő öt évben közvetve és közvetlenül hozzájárul 1 millió új munkahely megteremtéséhez az Egyesült Államokban.

"Akkor szinte baráti volt a két ország közötti kapcsolat, de ez mára megszűnt, ezért az Alibaba nem hajtja végre vállalását" - mondta Jack Ma, aki a világ 24. leggazdagabb embere, vagyonát több mint 36 milliárd dollárra becsülik.