Egyedülálló fogamzásgátlót értékesíthet a Richter

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
2018. szeptember 13. 08:28
Bővíti nőgyógyászati portfólióját a Richter Gedeon Nyrt. A magyar gyógyszergyár licenc- és szállítói megállapodást kötött egy belga gyógyszercéggel egy természetes ösztrogént tartalmazó fogamzásgátló értékesítéséről.

A Richter Gedeon Nyrt. Európára és Oroszországra kiterjedő licenc- és szállítói megállapodást kötött a belga Mithra Pharmaceuticalsszal a Mithra által Estelle márkanév alatt kifejlesztett fogamzásgátló értékesítéséről. A Richter eltérő márkanév alatt forgalmazza majd a terméket.

Beke Zsuzsa, a Richter PR és kormányzati kapcsolatok osztályának vezetője elmondta: új készítményről van szó, amely egy ötödik generációs fogamzásgátló.

Egyedülálló, hogy természetes ösztrogént tartalmaz, vagyis a női szervezet által előállított hormon szintetikus megfelelőjét

– tette hozzá.

A cég azt feltételezi, hogy a készítmény szedésével a mélyvénás trombózis kockázata is kisebb lesz, mint a jelenleg piacon lévő fogamzásgátlók esetében, de ehhez még vizsgálatokat végeznek – közölte.

A szerződés aláírásakor a Richter 35 millió euró mérföldkő kifizetést teljesít. Emellett, a termék fejlesztéséhez kapcsolódóan, a Mithra további, 20 millió euró mérföldkő kifizetésre is jogosult.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Richter fogamzásgátlója - Beke Zsuzsa
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást