Nyitókép: Kovács Attila

Gulyás Gergely: ha áram lesz, minden lesz

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid
2018. augusztus 28. 15:50
Az élhető jövő elengedhetetlen feltétele a villamosenergia-bőség – közölte az ELMŰ alapításának 125. évfordulóján a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az energetikai vállalat méretét jól jelzi, hogy több mint 2 millió lakossági felhasználója van – mondta a jubileum alkalmából rendezett ünnepségen Gulyás Gergely. A miniszter szerint az elektromosság világa volt az mely hozzájárult egy új civilizáció kialakulásához. Hozzátette: az Elmű az ellentétek mellett is meg tudta őrizni kapcsolatait. „Partnerségünk átvészelte még a rezsicsökkentésből eredő konfliktusokat is” – fogalmazott.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy az alapítását ünneplő cég feladata a jövőben is változatlan marad. „A színvonalas és élhető jövő feltétele a villamosenergia-bőség” – hangsúlyozta.

„Ha áram lesz, minden lesz”

– vélekedett a tárcavezető.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatóságának elnöke, Marie-Therese Thiell ünnepi felszólalásában méltatta a múlt eredményeit és azt, hogy 1955 óta német közreműködéssel és tulajdonosokkal működik eredményesen a társaság. A vezető hangsúlyozta, továbbra is változatlanok céljaik, azaz megbízható szolgáltatásokat nyújtanak ezentúl is Kifejtette azt is, hogy a társaság meghatározó a magyar gazdaság bővülésében. A cég tapasztalata szerint jelentősen növekedett az új ügyfelek és csatlakozó háztartások száma.

A cégvezető arról is szólt, hogy a jelenlegi 90 darabból álló elektromos járműparkjukat az idei év végéig megduplázzák. Külön megjegyezte: a fejlesztések közül kiemelkedő projekt, hogy 2020-ig 120 kilométer föld alatti kábelhálózatot létesítenek az Északi-középhegységben az energiabiztonság javítása céljából, mivel a Mátra és a Bükk térségében a hálózat kifejezetten veszélynek van kitéve, ha szélsőséges időjárási körülmények jelentkeznek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
125 éves az ELMŰ
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást