Nyitókép: Sóki Tamás

Nem tudni, hogy a távozó Szivek Norbert megtartja-e további tisztségeit

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid
2018. augusztus 10. 19:34
Egyelőre nem közölnek részleteket az illetékesek a vagyonkezelő távozó vezetőjének további tisztségeiről.

Az InfoRádiónak már hétfő óta nem válaszol a nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter hivatala.

"A megegyezés szerint Szivek Norbert minden más állami vállaltnál betöltött tisztségéről lemond? Visszahívják Szivek Norbertet ezekből a pozíciókból? Milyen pozícióban számít Bártfai-Mager Andrea miniszter asszony Szivek Norbert tanácsadására?"

Bártfai-Mager Andrea, tárca nélküli miniszter kommunikációs főosztályától ezekre, és még további kérdésekre kértünk választ. Később a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt is hiba kereste az InfoRádió a témában.

Bártfai-Mager Andrea miniszter asszony hivatala múlt hét közepén adott ki közleményt, miszerint

a társaság megváltozott feladat és hatásköre miatt augusztus végével távozik posztjáról Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő első embere.

Szivek Norbertre a jövőben a nemzeti vagyon kezelésének stratégiai kérdéseiben, tanácsadóként számítanak. A három hét múlva távozó szakember esetében tehát nem tudni, hogy megtartja-e más állami és egyéb cégekben meglévő tisztségeit, vagy mindenhonnan visszahívják.

A távozó vezető jelenleg közel tucatnyi cégben tulajdonos, vagy visel valamilyen tisztséget. Tagja az igazgatóságnak a Richter Gedeon Nyrt.-nél, de az állami cégek közül az MVM-ben és a Magyar Postánál, valamint a Panrusgáz Kereskedelmi Zrt.-nél is igazgatósági tag, a MOL Nyrt-nél pedig felügyelőbizottsági tag. Nem tudni, hogy augusztus végéig, vagy utána is megtartja-e ezeket a pozícióit, de

van olyan forrás, mely arról számol be, hogy a távozó vezérigazgató egy távoli országban kaphat diplomáciai feladatokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Távozik Szivek Norbert a Vagyonkezelő éléről
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást