Nyitókép: pexels

Előbb érkezik az egyik kedvelt gyümölcs

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
2018. július 17. 18:34
Kajszibarackból nagyon gyenge, őszibarackból pedig átlag alatti termés válható idén a kora tavaszi erős fagy miatt - mondta az InfoRádiónak a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szakmai igazgatója, Hunyadi István.

Kajszibarackból az átlagos termésnek a felét sem érték el idén a kora tavaszi fagy miatt – mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szakmai igazgatója.

Hunyadi István szerint az árakban jelentős a szórás az ország egyes részei között, míg vidéken 500-600 forintért, Budapesten 1000 forintért adják a gyümölcs kilóját.

Az őszibarack esetében is voltak fagykárt szenvedett területek, de nincs akkora gond országos viszonylatban, az átlagnál valamivel gyengébb év várható – emelte ki a szakmai igazgató.

Bár ebből a gyümölcsből vannak korai érésű fajták, a dömping most indult be igazán. Ráadásul a hirtelen jött meleg 2 héttel előrébb hozta az őszibarack érését – közölte Hunyadi István, aki szerint az árak 600-900 forint körül alakulnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hunyadi István
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást