Nyitókép: Bruzák Noémi

Palkovics László: fejlődési lehetőség a vállalkozásoknak

Infostart / MTI
2018. július 11. 14:15
Ősszel kerül a versenyképességi tanács elé a vállalkozásokkal kapcsolatos javaslatcsomag, amely további adócsökkentési lehetőségeket tartalmazhat.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelten kezeli a magyar kis- és középvállalkozások fejlesztését, miután ezek foglalkoztatják a magyar munkavállalók 75 százalékát. Növekedési esélyüket javítja többi között a finanszírozási forrásokhoz jutás könnyítése, a források céltudatosabb felhasználása, a vállalati támogatások rendszere.

A miniszter kitért arra, hogy a kormány folytatja a szakképző intézmények fejlesztését a megfelelő szakképzett munkaerő biztosítására, a szakoktatók fizetését pedig közelíteni kívánják a versenypiaci jövedelmekhez.

A munkaerőhiány mérséklését segítheti a miniszter szerint a munkaerőpiacra lépést támogató új kedvezmény kialakítása. Palkovics László megemlítette, hogy jövőre már az adóhivatal értesti a vállalkozókat a dolgozó után igénybe vehető adókedvezményekről.

Palkovics László kiemelte, hogy

várhatóan az ősszel a versenyképességi tanács elé kerül majd a vállalkozások versenyképességét növelő javaslatcsomag, amely további adócsökkentési lehetőségeket tartalmazhat.

A miniszter fontosnak nevezte, hogy a magyar vállalkozások innovációs képessége kialakuljon és erősödjön, a gyártásban saját szellemi termék is megjelenjen.

A kormány 2020-ra a GDP 1,8 százalékát kívánja kutatás-fejlesztésre, innovációra fordítani, az állami mellett a vállalati részvétel arányának növelésével, amit a kutatás-fejlesztési és innovációs környezet átalakításával is segítenek úgy, hogy például a kisebb vállalatoknak is megérje fejlesztőmérnököt foglalkoztatni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Palkovics László: fejlődési lehetőség a vállalkozásoknak
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást