Szabálytalanságokat találtak a budapesti szórakoztatóhelyeken

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
2018. július 5. 20:30
Zárjegy nélküli, „pancsolt” vagy az előírtnál lényegesen kisebb alkoholtartalmú szeszes italt is találtak az ellenőrök azokon a fővárosi szórakozóhelyeken, amelyeket július első hetében vizsgáltak – mondta az InfoRádiónak a NAV adószakmai szóvivője.

„Az ellenőrzések a főváros nagy forgalmú szórakoztatónegyedeiben, vendéglátóhelyein és vásárcsarnokaiban voltak, egyébként nem maradtak ki az ajándékboltosok és a személyszállítók sem” – árulta el Kiss Péter András. A NAV ellenőrei és pénzügyőrei mellett a rendőrség dolgozói és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felügyelői is részt vettek az akcióban – tette hozzá.

A több száz NAV-ellenőr összesen több mint 3 ezer ellenőrzést végzett egy hét alatt, minden negyedik vállalkozásnál találtak valamilyen szabálytalanságot – emelte ki a szóvivő.

Főként a nyugta- és számlaadás, az online pénztárgépek üzemeltetését, a munkavállalók bejelentését és a jövedéki termékek forgalmazását vizsgálták.

Az ellenőrzéseket az V., VI., VII., VIII, XIX. kerületben végezték, a VI. és VII. kerületi vendéglátóhelyek háromnegyedében volt súlyos jövedéki szabálytalanság:

találtak zárjegy nélküli szeszesitalt és a feltüntetettnél jóval kisebb alkoholtartalmú termékek is.

120 liter alkoholos italt foglaltak le a pénzügyőrök, a mulasztó vállalkozások összesen 120 millió forint bírságra számíthatnak. Azok az üzletek, ahol az ellenőrzés idején megnőtt a bevétel, majd utána újra visszaesett, újabb hatósági ellenőrzésre számíthatnak – hangsúlyozta Kiss Péter András.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szabálytalanságokat találtak a budapesti szórakoztatóhelyeken
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást