Fontos változás a takarékbetétkönyveknél

Infostart
2018. július 3. 19:54
A takarékbetétkönyv lényegében az OTP Bankkal egyidős, papír alapú megtakarítási forma. A pénzintézet folyamatosan frissíti és a modern kor igényeihez igazítja termékpalettáját, ezért kivezeti a papír alapú betétkönyveket.

A betéteseknek nincs teendőjük, az OTP Bank továbbra is kezeli a meglévő betétkönyveket, de újat nem lehet nyitni és a meglévő betétkönyvekbe a továbbiakban nem lehet befizetni.

A legfontosabb változások:

  • 2018. október 1-től már nem lehet új Megtakarítási betétkönyveket nyitni.
  • A korábban nyitott Megtakarítási, Látra szóló, ill. Egyéves betétkönyvek esetében az ügyfeleknek semmilyen teendője nincs.
  • 2018. október 1-től a Megtakarítási, Látra szóló, ill. Egyéves betétkönyvekbe nem lehet további betétet elhelyezni és kifizetés csak a teljes összegre történhet, ilyenkor a betétkönyv megszűnik.
  • Az ügyfelek a meglévő betétkönyvüket megtarthatják, azokat az OTP Bank továbbra is kezeli, az elhelyezett állomány kamatozik, és vonatkozik rá az OBA garancia is. Jelenleg több százezer ilyen betétkönyvet kezel az OTP Bank.

Az elérhető befektetési formák az internetbanknak köszönhetően sokkal könnyebben hozzáférhetőek és az anonim betétkönyvekkel szemben biztonságosabbak is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nyitrai Győző, az OTP Bank Megtakarítási Szolgáltatások Főosztályának igazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást