Nyitókép: Krizsán Csaba

Szijjártó Péter: sikeres a digitális korszakváltás

Infostart / MTI
2018. június 20. 11:54
Kedvezőnek tartják a magyar beruházási környezetet a digitális korszak éllovasai.

Magyarország sikeresen áll át a gazdaság forradalmi megújulását jelentő digitális korszakra, ezt mutatják az olyan baden-württembergi óriásvállalatok beruházásai is, mint a Bosch, a Daimler és az SAP – mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter a német tartomány fővárosában, Stuttgartban folytatott tárgyalásait értékelve.

Szijjártó Péter szerint Magyarország sikerét mutatja, hogy a digitális korszak tempóját diktáló nagyvállalatok egymás után hozzák Magyarországra az új beruházásaikat. Példaként említette, hogy a Daimler már a második magyarországi üzemét építi, amely a járműipari társaság egyik leginnovatívabb gyára lesz, és a Bosch is sorra indítja el az országban az önvezető autókhoz és az elektromobilitáshoz szükséges technológiákat előállító mérnöki beruházásokat. Ugyanígy tesz mások mellett a sebességváltókat gyártó ZF is - tette hozzá Szijjártó Péter.

A miniszter arról számolt be, hogy stuttgarti tárgyalópartnerei kifejezetten kedvezőnek nevezték a magyarországi beruházási környezetet, és újabb beruházásokat hoznak.