Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor: Magyarország több mint 130 milliárd forintot fordít a telekommunikáció fejlesztésére

Infostart / MTI
2018. május 29. 13:11
Hódítója és nyertese akar lenni Magyarország a digitális világnak - közölte a kormányfő az Ericsson 24 ezer négyzetméteres budapesti fejlesztő központjának megnyitóján. Orbán Viktor elmondta: 2014 és 2021 között az ország több mint 130 milliárd forintot fordít a telekommunikáció fejlesztésére.

A magyarok ma már újra elhiszik, hogy többre képesek, mintsem hogy ügyesen lavírozzanak és alkalmazkodjanak; Magyarország ma már nem csak mer gondolkodni, hanem időnként mer magyarul gondolkodni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, az Ericsson Magyarország új budapesti székháza és fejlesztési központja megnyitó ünnepségén.

A kormányfő hozzátette: ez látható az adórendszeren, a költségvetési gazdálkodáson, a befektetéstámogatási rendszeren, a külpolitikán, a határvédelmen vagy a migrációs politikán is.

A saját logikánkat követjük, ehhez jó adottságaink vannak, a svédekhez hasonlóan egyedülálló a nyelvünk és egyedülálló az észjárásunk - jelezte.

Kiemelte: a telekommunikáció európai úttörői között a kezdetek óta ott voltak a svédek mellett a magyarok is. Puskás Tivadarnak köszönhetően Magyarország gyorsan a távközlés élvonalába került - emlékeztetett. Ez az Ericsson alapítójának, a svéd telekommunikáció atyjának, Lars Magnus Ericssonnak is feltűnt, 1911-ban az első külföldi beruházó Magyarországon ebben a szektorban az Ericsson volt - idézte fel Orbán Viktor.

Ericsson-elnök: a magyar mérnökök munkája elismerésre méltó

Az Ericsson elismeri a magyar kutatók és mérnökök tehetségét, a magyarországi kutatási és fejlesztési egység folyamatos bővülése az ő munkájuknak köszönhető - mondta Börje Ekholm, az Ericsson Group elnök-vezérigazgatója az Ericsson Magyarország újonnan épült budapesti székháza és fejlesztési központja, az Ericsson Ház megnyitó ünnepségén Budapesten, kedden.

Börje Ekholm kiemelte, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel kedden aláírt szándéknyilatkozatuk az oktatás, a kutatás és az innováció területén folytatott együttműködés kiterjesztésére - jól mutatja elkötelezettségüket az ország iránt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Orbán Viktor beszéde
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást