Nyitókép: Bruzák Noémi

Kibővítik a Nemzeti Versenyképességi Tanácsot

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid
2018. május 24. 16:50
Kibővítik a Nemzeti Versenyképességi Tanácsot, melynek a következő üléstől kezdve Varga Mihály pénzügyminiszter mellett a kormányzat részéről az innovációs és technológiai miniszter is tagja - ezt maga az érintett tárcavezető jelentette be az InfoRádió kérdésére. Palkovics László az új minisztérium céljairól beszélt.

Technológiai forradalom zajlik a világban, és az ehhez való alkalmazkodásra fel kell készíteni az adott közösséget - mondta Palkovics László az InfoRádiónak. Technológiai fejlődésre, technológiaváltásra van szükség, a minisztérium válasza pedig erre az innováció, amellyel alkalmazkodni lehet a megújult helyzethez.

"Tehát a minisztérium

a gazdaságirányítástól kezdődően az innováción, a szakképzésen át, a nagy állami rendszerekben való lehetőségteremtésen és a finanszírozáson keresztül mindennel foglalkozik"

- hangsúlyozta Palkovics László.

A Pénzügyminisztérium és az Innovációs és Technológiai Minisztérium közötti együttműködés nagyon szoros, s nincs benne alá-felé rendeltségi viszony, mivel a kormányban egyező súlyú minisztériumok szerepelnek - mondta a tárcavezető. "Az viszont feltétel, hogy a minisztériumok együttműködjenek egymással. Én személyesen Varga miniszter úrra működöm együtt, és a két minisztérium kollégái is mindent megtesznek azért, hogy az együttműködés jó legyen" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a többi minisztériummal való együttműködés, például az oktatás, képzés területén az EMMI-vel való közös munka szintén ugyanilyen fontos.

Palkovics László azt is elmondta, hogy Varga Mihállyal együtt fog szerepelni a következő üléstől a Versenyképességi Tanácsban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kibővítik a versenyképességi tanácsot
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást