Több mint harminc adónemet kivezetnének - lapszemle

Infostart
2018. április 16. 08:17
A Magyar Idők szerint alig van problémás lakáshitel.

Több mint harminc adónemet kivezetnének a szakértők – közli a Világgazdaság. Mint írják, a lapnak nyilatkozó adószakértők úgy látják, hogy ki kellene vezetni az iparűzési és a reklámadót, nem a személyi jövedelemadó kulcsát, hanem a szociális hozzájárulási adót kellene 10 százalék alá szorítani, az áfakulcsot pedig 25 százalékra lehetne mérsékelni. Emellett szükség lenne az adóadminisztrációs terhek radikális mérséklésére és hatékony áfa-visszatérítési rendszerre.

A Magyar Idők szerint alig van problémás lakáshitel, míg a megelőző évhez képest negyven százalékkal nőtt tavaly a családi otthonteremtési kedvezményben részesülők száma. A statisztikai hivatal összegzése szerint az otthonteremtési program a lakáshitelezésre is ösztönzőleg hat, ám nagyon fontos, hogy a problémamentes kölcsönök aránya kilencven százalék fölé emelkedett.

A Portfolio a legmagasabb kamatokat kínáló európai bankok betéti szolgáltatásait összegyűjtő német Raisin-ről közöl összeállítást. A fintechcég nemrég összeállt a Vanguarddal, a világ legnagyobb alapkezelőjével is, így hamarosan alapokat is forgalmaz majd. A portál bepillantást nyújt a társaság történetébe, terveibe, illetve abba, hogy pontosan milyen szolgáltatást nyújtanak Magyarországon.