Nyitókép: Ujvári Sándor

A legvonzóbb magyarországi munkáltatók - itt a 10-es lista

Infostart
2018. április 11. 12:34
Ötödik alkalommal díjazta Magyarország legvonzóbb munkáltatóit a Randstad Hungary: a lista élén a Mercedes-Benz végzett, míg az Audi Hungaria sorozatos győzelmeinek köszönhetően belépett a nívódíjasok közé. A két autógyár töretlen menetelése ellenére telekommunikációs területen dolgoznának legszívesebben a magyarok, míg a legnagyobbat a pénzügyi szektor fejlődött.

Ismét egy autógyár, ezúttal a Mercedes-Benz lett a legvonzóbb hazai munkáltató a magyar munkavállalók értékelése szerint. Mögötte a dobogó második fokára idén a tavalyi negyedik helyezett IBM léphetett fel, míg a bronzérmes – az IBM-hez hasonlóan szintén két helyet javító – Bosch lett. A top10-be két teljesen új szereplő is bekerült a Coca-Cola és a KUKA Robotics személyében.

A szektorok versenyében a telekommunikáció végzett az élen (a munkavállalók 42%-a helyezkedne el szívesen az iparágban), megelőzve a tavalyi győztes gyógyszer- és vegyipart. A dobogó harmadik fokát a szolgáltatások foglalják el.

A legnagyobbat a pénzügy lépett előre: a munkavállalók 36 százaléka helyezkedne el szívesen ezen a területen az előző évi 31 százalékkal szemben. Mindeközben a gyógyszer- és vegyiparban, valamint a szolgáltatási szektorban is a munkavállalók 41 százaléka dolgozna az 1 évvel korábbi 43, illetve 42 százalék helyett.

A munkahelyválasztást befolyásoló legfontosabb tíz tényező sorrendje nem változott az előző évhez képest. A listavezető továbbra is a fizetés (75%), a munkahelyi légkör (64%) és a biztos állás (58%).

A legvonzóbb munkáltatók Magyarországon 2018-ban
(zárójelben a 2017-es helyezések)

  1. Mercedes-Benz (2.)
  2. IBM (4.)
  3. Bosch (5.)
  4. Nokia Solutions and Networks (10.)
  5. KUKA Robotics (-)
  6. Samsung Electronics (6.)
  7. LEGO (3.)
  8. Coca-Cola (-)
  9. Siemens (-)
  10. British Telecom (BT Roc) (7.)

Legvonzóbb munkaadó különdíjak:

  • Pénzintézet: Budapest Bank
  • Energetika és közműszolgáltatás: MOL
  • Gyógyszer- és vegyipar: B. Braun Medical
  • Ipar és termelés: KUKA Robotics
  • Kiskereskedelem: IKEA
  • FMCG: Coca-Cola
  • Telekommunikáció: Vodafone
  • Szállítmányozás és logisztika: Kühne + Nagel
  • Legismertebb munkaadó: Lidl