Nyitókép: Mohai Balázs

Nagyon erős forgalom várható húsvét előtt és szombaton

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid
2018. március 28. 18:53
Rendkívül erős forgalmú nap lehet nagycsütörtök és nagyszombat, mivel három olyan nap is lesz a húsvéti ünnepek idején, amikor a legtöbb bolt zárva tart - közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György az InfoRádióban elmondta: a húsvéthoz fűződően akár 100 milliárd forinttal is megugorhat a kiskereskedelmi forgalom.

Kezdődik a húsvéti bevásárlási szezon: nem árt észben tartani, hogy az ünnepek idején 3 olyan nap is lesz, amikor a legtöbb bolt zárva tart.

  • 2018. március 30. péntek (nagypéntek): az üzletek zárva lesznek
  • 2018. március 31. szombat: szokásos rendnek megfelelő nyitva tartás
  • 2018. március 1. húsvét vasárnap: az üzletek zárva lesznek
  • 2018. március 2. húsvét hétfő: az üzletek zárva lesznek
A húsvéti ünnepi nyitva tartás legfontosabb változása, hogy nagypénteken (30-án) az üzletek zárva lesznek, hiszen ez már munkaszüneti nap.

Ez azt jelenti, hogy ezen a napon a virágbolt, benzinkút, édességbolt, vagy a non-stop kis üzletek kivételével minden más bolt köteles bezárni. Kizárólag olyan kis üzletek lehetnek nyitva, ahol nem alkalmazott, hanem maga a tulajdonos áll a pult mögött - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. A szórakozóhelyek, vendéglátó helyek, és a mozik a szokásos rendnek megfelelően fogadják a vendégeket.

Az ünnepeket megelőző napokon, valamint szombaton a szokásosnál nagyobb tömegre lehet számítani a boltokban, ugyanígy szombaton is

- hangsúlyozta Vámos György.

Már egy hete nagyon erős forgalomról számolnak be a boltok, hiszen a vásárlók előre felkészültek, és amit lehetett, korábban megvásárolnak.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint nagyobb húsvéti forgalom várható a tavalyinál az idén. Az élelmiszer vásárlók túlléphetik az 50 milliárd forintot, az iparcikekknél ugyancsak 50 milliárd forinttal nőhet a forgalom.

A teljes kiskereskedelmi forgalom így 100 milliárd forintnál is nagyobb összeggel bővülhet márciusban a januári-februári költéshez képest

- fejtette ki az OKSZ főtitkára.

A húsvéti időszakban tehát fellendül a forgalom, de ez köszönhető a jó időhöz kapcsolódó nagyobb költekezésnek is. A vásárlók változatlanul a sonkákat, a tojást, a kalácsokat és a csokoládé figurákat keresik leginkább, a minőségi termékek iránt egyre nagyobb az igény - derül ki az MTI által készített körképből.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Húsvéti nyitva tartás
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást