eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Az OTP 61,3 milliárd forint osztalékot fizet a 2017-es eredményéből

Az OTP 61,3 milliárd forint osztalékot fizet a 2017-es eredményéből

Az előző évinél 15 százalékkal több, 61,3 milliárd forint osztalék kifizetését tervezi az OTP csoport a 2017-es eredményből - mondta az OTP Bank elnök-vezérigazgatója sajtóbeszélgetésen pénteken Budapesten.

Csányi Sándor az idei várakozásokkal kapcsolatban elmondta: továbbra is erős növekedésre számítanak. Az állomány növekedésére számítanak a lakossági és a vállalati hitelekben egyaránt, de a lakossági állománynál erőteljesebbet. Az árfolyamszűrt teljesítő hitelállományok növekedési üteme - a további akvizíciók lehetséges hatása nélkül - megközelítheti a 2017-es 10 százalékos ütemet.

Közölte: amíg nem lesz jelentősebb kamatemelkedés, az OTP 10-15 bázispont nettó kamatmarzs csökkenésre számít 2018 egészében.

Az akvizíciókkal kapcsolatban azt mondta: a versenytársak egy-egy leánybankjának megvásárlására reális lehetőséget lát, azokban az országokban ahol jelen vannak.

Európában jelenleg két országban látnak konkrét akvizíciós lehetőséget, de nem nevezte meg az országokat. Olyan akvizíciót terveznek, amit gyorsan végre tudnak hajtani, és megtérül. Szlovákiában 3-4 bank uralja a piac 90 százalékát, ott nehéz célpontot találni, Romániában "jó lenne" tovább növekedni - jelezte.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×