eur:
394.28
usd:
369.91
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Megnyílt a felső tízezer vagyonkezelője

Megnyílt a felső tízezer vagyonkezelője

Magyarországon még új terület a bizalmi vagyonkezelés, amely a következő években jelentősen nőhet, de már most is több tízezer száz milliós vagyonnal rendelkező potenciális ügyfél lehet - mondta az InfoRádióban Antall György, az Apelso Trust vagyonkezelési társaság alapítója.

A bizalmi vagyonkezelés egy olyan szerződéses viszony, amelyben a vagyonrendelő átadja a vagyonát a bizalmi vagyonkezelőnek, aki tulajdonosként kezeli a kedvezményezettek javára. A vagyonkezelőt kiemelt felelősség terheli a kezelt vagyonért, amit a vagyonkezelés időszak végén – amely legfeljebb ötven év lehet – ki kell adnia a törvényes kedvezményezetteknek. 

A szakember szerint ezt a szolgáltatást 300 és 500 millió forintnyi vagyon esetében érdemes igényelni. Magyarországon 300 millió forint fölötti vagyonnal pár tízezren rendelkezhetnek. A többmilliárdos vagyonnal rendelkező családok száma pedig százas nagyságrendű, a számukra találták ki az úgynevezett Family Office vagyonkezelőt. 

Antall György elmondta, Magyarországon nyolc bizalmi vagyonkezelői engedélyt adtak eddig ki, a friss piaci jelenlét és a bizalmas információkezelés miatt pedig nem lehet mérleget vonni arról, hogy pontosan mekkora összegeket kezelnek a társaságoknál. 

Az Apelso Trust alapítója szerint az elkövetkező 5-10 évben

a bizalmi vagyonkezelés jelentős szolgáltatás lesz a küszöbön álló vállalkozói generációváltás miatt,

hiszen azok  a vállalkozók, akik a '80-as, '90-es években a „nagy vállalatalapítási hullámban” részt vettek, akkorra már a koruk miatt is visszavonulhatnak. 

Antall György azt is mondta, a bizalmi vagyonkezelő át tudja venni a családi vagyon kezelését, gondoskodhat a vagyon szakszerű megőrzéséről és ki tudja fizetni a hozamát az érintett családtagoknak. Ez az eljárás természetesen akkor lehet segítség, ha a családi vállalkozáson belül nincsenek olyan szerepelők, akik tovább gazdálkodnának a felhalmozott tőkével. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×