Meglepetés is van a turisták kedvenc helyeinek rangsorában

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
2018. február 24. 14:10
A balatoni régióban 2017-ben is Hévíz, Siófok, Balatonfüred, Zalakaros és Keszthely sorrend alakult ki a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalmában.

Győrffy Árpád, a Balatontipp.hu szerkesztője az InfoRádióban elmondta, hogy 29 település összehasonlítása alapján a legnagyobb forgalmat Hévíz bonyolította le a balatoni települések közül. A fürdőváros 2017-ben mintegy 1,1 millió vendégéjszakáról számolt be, ami 7 százalékkal haladta meg a 2016-os eredményt. A külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma 9,7 százalékkal, a belföldieké pedig 3 százalékkal emelkedett,

Hévízre közel 700 ezer külföldi látogatott el,

de az utóbbi évbekben jelentősen nőtt a belföldi vendégek száma.

A dobogó második fokán és a közvetlen parti települések versenyének első helyén 2017-ben is Siófok végzett. A városban 2017-ben látványosan romlott a turisztikai eredmény: a teljes vendégforgalom 8,6 százalékkal esett vissza, mivel a belföldi vendégforgalmuk 15,9 százalékkal csökkent. De Siófokon így is jóval több, mintegy 467 ezer a belföldi vendégéjszakák száma száma egy évben, míg a külföldi turisták 240 ezer éjszakát töltenek el itt évente.

Győrffy Árpád kiemelte,

évek óta a Hévíz, Siófok, Balatonfüred sorrend figyelhető meg.

Miközben Siófokon jelentős csökkenés mutatkozott meg, addig Balatonfüreden 11,3 százalékos növekedés volt, és a siófoki 706 ezres eredménytől csak kicsivel marad el Füreden 693 ezer vendégéjszakája. Ez 11,3 százalékos éves növekedés, és a belföldi forgalom is 14,6 százalékkal nőtt.

Az eredménylista 4. helyén idén is található Zalakaros található, amely 10,7 százalékos növekedéssel mintegy 554 ezer vendégéjszakát tudhatott magáénak tavaly. A magyar vendégkör is 10,1 százalékkal nőtt.

Keszthely két hellyel, Cserszegtomaj és Tihany egy-egy helyezéssel ért el jobb eredményt. Keszthely visszatérése kis meglepetésnek is számít, javuló eredményével átvette az ötödik helyet Zamárditól.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hévíz továbbra is az első számú célpontja a külföldi turistáknak
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást