eur:
394.65
usd:
369.54
bux:
65342.31
2024. április 23. kedd Béla
Aligha valósul meg a magyarok elleni durva terv

Aligha valósul meg a magyarok elleni durva terv

Sajtóhírek szerint Németország kevesebb uniós támogatást adna azoknak az országoknak, amelyek megtagadják a migránsok befogadását. A szakértő szerint egy ilyen indítványt nagyon nehéz lenne megszavaztatni az összes tagországgal. A magyar külügyminiszter zsarolásnak nevezte a javaslatot és visszautasította azt.

A Financial Times írt először arról a január 25-i keltezésű dokumentumról, amely szerint Németország több pénzt adna azoknak a tagállamoknak, amelyek befogadják a migránsokat.

A Financial Times szerint

Németországnak elege van abból, hogy Lengyelország és Magyarország gúnyt űz az Európai Unióból,

amikor a pénzt elfogadja, de a menekülteket nem. A német javaslat szerint az átcsoportosított támogatásokat a befogadottak lakhatására és oktatására fordítanák. A dokumentum létezését Angela Merkel február 17-i nyilatkozata is alátámasztja. A német kancellár úgy fogalmazott, hogy "szolidaritás nem lehet egyirányú utca".

A BruxInfo elemzője arra hívja fel a figyelmet, hogy egy ilyen javaslatot az összes tagállamnak el kellene fogadnia, hiszen mindegyikre vonatkozna. Fóris György szerint gyakorlatilag lehetetlen a támogatásokat és a migránsok befogadását összekapcsolni.

"Nehezen kimutatható kapcsolat volna egy elvi, ideológiai és bizonyos pontokon jogszabályban is rögzített elvárás és egy technikai aktus, vagyis a pénz elköltése között" - mondta a Brüsszeli hét című műsorban.

Magyarország továbbra is nemet mond a migrációra és a betelepítési kvótára, és semmilyen politikai feltételt, zsarolást nem fogad el, ugyanis az európai források útja nem egyirányú utca" - reagált a német javaslat hírére a külgazdasági és külügyminiszter.

A nyugat-európai cégek óriási profitot visznek ki Magyarországról, és a kohéziós támogatások több, mint 70 százaléka is hozzájuk kerül. Az uniós források tehát nem ajándékok, hanem szerződés szerint járó összegek - szögezte le Szijjártó Péter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×