eur:
395.01
usd:
370.83
bux:
65196.47
2024. április 19. péntek Emma
Az államinál olcsóbb gázárat kínál az E.ON

Az államinál olcsóbb gázárat kínál az E.ON

Az E.ON öt százalékkal olcsóbban kínálja a gázt a lakossági fogyasztók egy körének, mint az állami NKM Földgázszolgáltató, mert olcsóbban is jut hozzá.

Alákínált a lakossági egyetemes földgázáraknak az E.ON Hungária: évente legalább 13 ezer forinttal, azaz havonta több mint ezer forinttal alacsonyabb számlát ígér, mint amennyit az állami NKM Földgázszolgáltató Zrt.-nél kell fizetni - írja a Világgazdaság.

A Gáz Plusz nevű ajánlata elfogadásával elérhető megtakarítás mértékét az E.ON az NKM 2017. október 30-án érvényes egyetemes szolgáltatási díjai alapján számolta ki, évi 2500 köbméteres fogyasztást feltételezve. Az E.ON a szállított földgáz tényleges díjának változatlanságára két évig garanciát vállal.

A cég azért tudja olcsóbban adni a gázt, mert nem hatóságilag szabályozott forrásból és árakon, hanem a szabadpiacon vásárolja a szénhidrogént. Ha változik az egyetemes szolgáltatás díja, akkor módosulhat az E.ON-nál elérhető árkedvezmény mértéke is. A szolgáltatás bizonyos elemei­nek változtatási jogát fenntartja a társaság, mert ezek saját hatáskörén kívül módosulhatnak. 

A német hátterű E.ON a versenypiaci konstrukcióval most részben olyan háztartásokat próbál magához csalogatni, amelyek egy részét korábban ő maga látta el. A társaságnak 600 ezer lakossági földgázfogyasztója volt Fejér, Tolna, Baranya, Somogy, Zala és Veszprém megyében, de ezeket 2016. január 2-án átvette az NKM Földgázszolgáltató (korábbi nevén Főgáz).

A Főgáz eredetileg 800 ezer háztartást látott el, 2015 nyarától pedig 60 ezerrel többet, miután hozzá kerültek a Magyar Telekom lakossági ügyfelei. További 750 ezer háztartást szerzett meg a (korábbi nevén) GDF Suez Energia Magyarország Zrt.-vel, majd 1,2 milliót a Tigáztól, ezzel teljessé is vált az országos lefedettsége.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×