eur:
393.95
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az adóhivatal nem árul hamis portékát

Senki sem vehet hamis terméket a NAV-tól - olvasható az adóhivatal közleményében.

Egyetlen termékre sem lehet licitálni az adóhivatal elektronikus árverési felületén a NAV, szellemi tulajdonjog megállapítására szakosodott munkatársainak eredetiséget igazoló, végleges véleménye nélkül. A sajtóhírekben szereplő karóráról a NAV szakértői megállapították, hogy hamis, ezért a március 5-én kezdődő licitálásról szóló hirdetményt ma törölték.

A Nemzeti Adó- és Vámhivataltól senkihez sem kerülhet hamis termék, ezt egy több lépcsős – belső eljárási rend szerint meghatározott – szakértői szűrőrendszer biztosítja. Még mielőtt az elektronikus árverési felületre felkerülne a vagyontárgy, az árverést bonyolító igazgatóság megkeresi a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának Szellemi Tulajdonjog Védelmi Osztályát. A hivatal szakemberei eredetiségvizsgálatot végeznek.

Az árverési felületre csak a NAV szakértőinek előzetes véleménye alapján kerülhet fel a vagyontárgy, ám ilyenkor az árverés még csak úgynevezett „futó” szakaszban van, ami azt jelenti, hogy az érdeklődők a vagyontárgy, hirdetményben szereplő adatait megtekinthetik, valamint eldönthetik, hogy licitálnak-e.

A márkavédelem alá eső vagyontárgy csak a NAV szakértőinek végleges véleménye alapján kerülhet át az árverési eljárás második, úgynevezett meghirdetett, licitálási szakaszába.

A NAV, szellemi tulajdonjog vizsgálatára szakosodott munkatársainak eredetiséget igazoló, végleges véleménye szerint a sajtóhírekben szereplő karóra hamis, ezért bő egy hónappal a licitálás megkezdése előtt, február 1-jén, az illetékes igazgatóság levette azt az árverési felületről. Tekintettel a márkavédelmi és a szerzői jogi szabályokra, a hamis karórát az adóhivatal megsemmisíti.

Azt pedig, hogy a sajtóhírekben szereplő karóra esetében az árverési felületre történő kihelyezés az eljárási rendnek megfelelően történt-e, jelenleg vizsgálja a hivatal.

Az elmúlt két évben a NAV végrehajtási eljárása is megújult, ügyfélcentrikussá vált. Az adósokat időben és előzetesen figyelmezteti a tartozásra, és a tartozás – akár fizetési könnyítéssel történő – rendezésre is felhívja a figyelmet. Ám a végrehajtási eljárás során nemcsak az adósokat, hanem az árverés során ingóvagyontárgyat szerzőket is védi. Már biztosítja azt is, hogy senkihez nem kerülhet hamis termék, ezért érdemes a NAV árverési felületét használni.

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×