eur:
395.08
usd:
370.92
bux:
65117.48
2024. április 19. péntek Emma
Volt, aki 147 milliós lakáshitelt kért

Volt, aki 147 milliós lakáshitelt kért

Az OTP Bank összesített adataiból arra lehet következtetni, hogy tovább tart a lendület a lakáshitel-piacon. Az elmúlt évben ismét kétszámjegyű bővülés volt tapasztalható a beérkezett hiteligénylések számában és a felvett hitelek átlagos értékében egyaránt.

2016-hoz hasonlóan ismét kétszámjegyű növekedést ért el az OTP Bank az újonnan kihelyezett lakáshitelek területén, így a hitelintézet több mint 21 ezer új lakáshitelt folyósított a családok számára tavaly.

A tavalyi évben

  • több mint ötezer igénylés Pest megyéből érkezett,
  • Budapest 4500,
  • Győr-Moson-Sopron megyéből közel kétezer hiteligénylési kérelmet nyújtottak be.

Az igényelt hitelek átlaga elérte a 7,6 millió forintot, és a legmagasabb összegeket tavaly is Budapesten igényelték. A fővárosiak átlagosan 11,7 millió forintnyi lakáshitelt igényeltek. Érdekesség, hogy 2017 legnagyobb összegű lakáshitel igénylése is Budapestről érkezett, 147 millió forint értékben.

A 2017-es eredmények kapcsán Kormos Zoltán, az OTP Bank Lakás Hitelek Főosztályának igazgatója elmondta: mind a lakáshitel igénylések száma, mind az átlagosan kihelyezett összegek nagysága azt mutatja, hogy Magyarországon továbbra is emelkedő ingatlanpiaci ciklusról beszélhetünk. Meggyőződésünk, hogy ez a trend 2018-ban is folytatódni fog és ismét kétszámjegyű növekedéssel számolhatunk a beérkező igénylések számában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×