Így válasszon biztosítást, ha síelni megy

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2018. január 20. 15:03
A pár száz forintos ajánlatoktól kezdve széles skálán lehet a utasbiztosításokat megkötni. A télisport szerelmeseinek érdemes olyat választania, amely a síbiztosítást is magába foglalja, mert akár egy magánorvosi ellátást költségeit is fedezheti.

A síelés vagy a snowboardozás kockázatait számos biztosítás magába foglalja , azonban a térítési limitekben vannak eltérések, ezért érdemes a fedezetek mértékének az átgondolása, mielőtt valaki külföldre utazna – mondta Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetsége kommunikációs vezetője az InfoRádiónak. 

Hozzátette, az is fontos, hogy a megkötött biztosításnak legyen felelősségbiztosítási része is, amely akkor érvényes, ha a biztosított okoz balesetet. „Gyakori, hogy nem elégszik meg a másik fél egy egyszerű bocsánatkéréssel.

Hallani komoly bírósági perekről, amelyek akár több millió forintos kártérítéssel is végződhetnek,

ilyenkor nagyon jó, ha az embernek van egy utasbiztosítása  felelősségbiztosítási tartalommal” – tette hozzá. 

Lambert Gábor szerint többen kötnek már síbiztosítás, mint utasbiztosítást: egy korábbi felmérés szerint a lakosság 35-40 százaléka köt utasbiztosítást utazás előtt, síbiztosítást pedig körülbelül az emberek 50 százaléka köti meg. Hozzátette, ha külföldön megtörténik a baj, a legtöbb biztosításnak van egy tolmácsszolgáltatása is – ilyenkor telefonon lehet segítséget kérni a biztosítótól. 

Az Európai Egészségbiztosítási Kártyával szemben az utasbiztosítás nemcsak az állami ellátásra terjed ki:

ha magánellátásra szorul az ügyfél, mert a baleset közelében csak magán egészségügyi intézet van, akkor annak a költségeit is fedezi a biztosító,

mondta Magyar Biztosítók Szövetsége kommunikációs vezetője. Hozzátette, ha mentésre szorul az ügyfél, akkor azt is fedezi a biztosító – azonban a helikopteres szállítást már nem téríti meg.

Amennyiben valaki a kijelölt pálya melletti sportolást választja, akkor annak az extrém sport biztosítás az ajánlott, amely napi 1300 forinttól már elérhető, és fedezi az esetleges baleset költségeit is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nem érdemes a biztosításon spórolni
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást