eur:
393.87
usd:
368.43
bux:
66275.39
2024. április 24. szerda György
Óvatosan kattintson rá a Facebook hangzatos reklámjaira

Óvatosan kattintson rá a Facebook hangzatos reklámjaira

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy minden cégnek egy sor információt kell feltüntetnie a webáruháza oldalán, és ha ezek hiányoznak, érdemes óvatosnak lenni.

Kis körültekintéssel sok bosszúságtól megkímélhetik magukat azok, akik webáruházban vásárolnak – mondta az InfoRádiónak Mátyás Petra, a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület szakértője. 

Az egyesület szakértője szerint a következőkre kell figyelni:

  • fel legyen tüntetve a vállalkozásnak a neve, címe, székhelye, e-mail címe, telefonszáma és ügyfélszolgálatának az elérhetősége az oldalon.
  • Tájékoztatást kell nyújtania arról, hogy az internetes vásárlás esetén 14 napig a vevő indokolás nélkül elállhat a termék megvásárlásától.
  •  Fel kell tüntetni, hogy vitarendezés, panasz esetén hova fordulhat a vásárló.
  • Illetve az általános szerződési feltételeket is elérhetővé kell tennie a szolgáltatónak.

Vásárlás előtt ez utóbbit is érdemes átfutni, mert itt találhatók a fizetéssel kapcsolatos információk is - mondta Mátyás Petra, hozzátéve, hogy még mindig az utánvét az egyik legbiztonságosabb módja az online fizetésnek.

A közösségi médiában nagyon sűrűn lehet találkozni különböző hangzatos akciós hirdetésekkel is, amikre rákattintva átirányítják a látogatót addig talán ismeretlen, nem túl biztonságos oldalakra. Ilyen esetekben is érdemes végigvenni a fenti pontokat, hogy kiderüljön, megbízható oldalon van-e a látogató. Emellett látogassanak el a hivatalos békéltető testületek oldalaira, ahol megtalálhatók az általuk közzétett nyilvános feketelisták. Segítség lehet továbbá a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogsértő webáruházak adatbázisa is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×