Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Diákok dolgoznak az internetes biztonságért

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A biztonságos internetezés népszerűsítésében a fiatalok a legjobb partnerek - közölte a Safer Internet Program koordinátora, aki kiemelte, hogy a szervezet pályázat keretében várja fiatalok jelentkezését, akik a program szakértőivé válhatnak.

A program 2009 óta működik Magyarországon – mondta az InfoRádiónak Baracsi Katalin, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet Programjának koordinátora. A most közzétett pályázatukra olyan 13-19 éves fiatalok jelentkezését várják, akik szívesen csatlakoznának a Youth Panelhez, vagyis a fiatalokból álló csapatukhoz fiatal szakértőként.

A jelentkezőknél elvárás, hogy ismerjenek legalább egy idegen nyelvet, legyenek kreatívak, tartsák fontosnak a biztonságos internetezést. A felvételt nyert fiatalok feladatai közé tartozik majd többek között előadás tartása a szervezet rendezvényein, közösségi oldalak üzemeltetése és videók készítése.

Bővíthetik ismereteiket is, ebben segít a program felkészült oktató-szakértő csapata, akik különböző területen mozognak: pedagógusok és informatikusok. Ők mentorálják majd a fiatalokat.

A jelentkezéseket február 28-ig várják a sip@gyermekmento.hu e-mail címre magyar és angol nyelvű motivációs levéllel. A következő – egyben utolsó – fordulón pedig személyes találkozón ismerkednek meg a továbbjutókkal.

A biztonságos internetezés népszerűsítésében legjobb partnerek a fiatalok, hiszen ők aktív felhasználók – véli a program vezetője. Könnyebben megtalálják a hangot a kortársaikkal, és a felnőtteknek is hiteles, ha egy naprakész ismerettel rendelkező felhasználó beszél arról, hogy mit tesz a saját internetes biztonságáért.