eur:
394.44
usd:
369.59
bux:
65663.66
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Magyarország még nem érintett a babatejpor-botrányban

A magyar hatóságokhoz nem érkezett olyan információ, amely szerint Magyarország érintett lenne a Salmonella Agona gyanú miatti, a francia Lactalis cég által gyártott babatejpor visszahívásában – közölte a Nébih.

A babatejpor szalmonella szennyezettségének gyanújáról december 4-én érkezett először tájékoztatás a RASFF rendszeren, amit 11-én riasztássá minősített az EU Bizottság. A Nébih azóta is folyamatosan figyelemmel kíséri a témával kapcsolatos híreket, valamint a felmerült kockázatról tavaly decemberben tájékoztatta a humánegészségügyi hatóságot is.

Magyarország érintetté válása esetén a szakemberek haladéktalanul megteszik a szükséges intézkedéseket. Addig is a hatóság javasolja, hogy mind a vásárlók, mind a forgalmazók legyenek körültekintőek és kísérjék figyelemmel a híradásokat.

A francia cég a világ egyik legnagyobb tejfeldolgozó cége, az éves üzleti forgalma meghaladja a 17 milliárd eurót. A cég vezetője kénytelen volt beismerni: több mint 12 millió doboz babatejport vonnak ki a forgalomból , mely szalmonellával fertőzött lehet – írta a hvg.hu. Az érintett európai, ázsiai, latin-amerikai és afrikai országok mindegyikét értesítették, Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában nem került forgalomba a termék. A Picot, Milumel és Taranis márkanevű készítményeket december óta már háromszor hívták vissza (hétezer tonnányit decemberben), hogy megelőzzék a bajt.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×