eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nem tudni, mi lesz az étel-, és italautomatákkal

Nem tudni, mi lesz az étel-, és italautomatákkal

2017. decemberéig kellett volna a bekötéseket elvégezni az adóhivatalhoz. Szöllősi Balázst, a Magyar Ital és Áruautomata Szövetség elnökét kérdeztük a kialakult helyzetről és a késés okáról.

Továbbra sincs bekötve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendszerébe az étel- és italautomaták többsége - mondta az InfoRádiónak a Magyar Ital és Áruautomata-szövetség elnöke. Szöllősi Balázs pontos számot nem tudott mondani, de információi szerint a bekötött automaták darabszáma ezer körül lehet, míg a tavaly nyári jelentkezéskor nagyságrendileg 25 ezer automatát regisztráltak be a postához. 

Szöllősi Balázs a késés okai közé sorolta, hogy

a Magyar Postának nincs megfelelő számú szerviztechnikusa, sem alvállalkozója, aki be tudná kötni, és elég eszköz sincs.

Ráadásul ezek bizonytalan működése aggasztja az üzemeltetőket, pedig a saját bekötésre kedvezményt kapnának a postától.

Szöllősi Balázs kiemelte, hogy

új bekötési céldátum kitűzéséről nem tud,

de a szervezet még tavaly azt kérte, hogy 2018 júliusáig kapjanak haladékot az üzemeltetők, vagyis addig működhessenek bekötés nélkül, de már most látszik, hogy ezt az időpontot sem lehet tartani.

Korábban a Magyar Nemzet számolt be az étel-, és italautomatákkal kapcsolatos helyzetről. 

Az InfoRádió kereste a Nemzetgazdasági Minisztériumot és a Magyar Postát is, de egyelőre nem érkezett válasz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×