eur:
395.12
usd:
371.64
bux:
66169.98
2024. április 16. kedd Csongor

Célkeresztbe kerülnek a pártok és a hallgatói önkormányzatok is

Átadta az Országgyűlésnek 2018. első félévi ellenőrzési tervét az Állami Számvevőszék.

Az ÁSZ folytatja az ellenőrzési, felügyeleti tevékenységet végző „ellenőrök ellenőrzését” a Magyar Államkincstár és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal újabb ellenőrzésével. A NAV esetében egyebek mellett a társasági adóval kapcsolatos tevékenységek kerülnek értékelésre - közölte a szervezet.

A következő félévben az ÁSZ megkezdi a sürgősségi betegellátás rendszerének ellenőrzését, továbbá ellenőrzés alá vonja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Magyar Villamos Művek Zrt. működését, gazdálkodását is.

Folytatódik továbbá az önkormányzatok, az állami vállalatok, a pártok és pártalapítványok, valamint az alapítványok ellenőrzése is. Mindemellett az ÁSZ utóellenőrzések keretében értékeli az elmúlt években végzett ellenőrzései következtében összeállított intézkedési tervek végrehajtását.

Az ÁSZ 2018. első félévében megkezdi a fenntartói feladatok ellátásának értékelését, valamint folytatja a gyermekétkeztetés rendszerének, egészének és egyes kiemelt területeinek, valamint a hallgatói önkormányzatok működésének ellenőrzését.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten

Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten

Nemrég derült ki, hogy az Uber – amely közel nyolc éve hagyta el a budapesti piacot – új formában tér vissza a fővárosba. Április 16-án, vagyis ma a Budapesti Közlekedési Központ után a Nemzeti Közlekedési Hatóság is zöld utat adott a cégnek, vagyis a hivatalos jóváhagyási folyamat lezárult. Várhatóan nyár elején indul a szolgáltatás, és már csak napok kérdése, hogy jelentkezhetnek a sofőrök az Uberhez. A cég indulásáról kérdeztük Kardos Esztert, az Uber magyarországi vezetőjét és Reich Ádámot, a partnercég, az F Mobilitás Kft. ügyvezetőjét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×