eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Ennyibe kerül Trumpnak az adóreform

Ennyibe kerül Trumpnak az adóreform

Az új amerikai adóreform annak ellenére inkább a nagyobb jövedelemmel rendelkezőket támogatja, hogy több intézkedés azt sugallja elméletben mindenki jobban jár – közölte az InfoRádióban Magas István, a Corvinus Egyetem Világgazdasági Intézetének professzora.

Az új adóreform legfontosabb célja, hogy kedvezőbb feltételeket teremtsen az üzleti vállalkozásoknak és a nagy cégeknek azzal, hogy a társasági adó szintjét 35-ről 21 százalékra csökkentik – véli Magas István. A Trump-kormányzat abban bízik, hogy az intézkedés új állások teremtéséhez járul hozzá, ami lökést ad majd a gazdaságnak.

Az adócsomag egyértelműen regresszívnek tekinthető, vagyis a vagyonosabbakat támogatja, noha azt szeretnék mutatni, hogy mindenki jól jár vele. Éppen ezért teljesen átalakították a jövedelemsávokat: az alsó szinten 10, a felsőben 37 százalékos az adókulcs – tájékoztatott a szakértő.

Az adó- és gazdaságpolitika mindenhol érzékeny terület, az Egyesült Államokban is azt próbálják bizonyítani, hogy az adóreform jobb feltételeket kínál – hangsúlyozta Magas István.

Az emberek azt is fogják látni, hogy valamivel jobban jártak, de a szakértők úgy látják, hogy növelni kell majd az ország adósságán, és szövetségi adósságleveleket kell kibocsátania az amerikai államnak. Az elemzők szerint

az adóreform 2027-ig az Egyesült Államok 1 trillió dollárjába fog kerülni. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×