eur:
394.24
usd:
370.46
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Reagált a Richter az Európai Gyógyszerügynökség vizsgálatára

Reagált a Richter az Európai Gyógyszerügynökség vizsgálatára

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) bizottsága úgy határozott, hogy vizsgálatot indít a Richter egyik vezető nőgyógyászati termékével az Esmyával kapcsolatban. A hírek szerint négy, a készítménnyel kezelt betegnél akut májgyulladás alakult ki. A Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője az InfoRádiónak kiemelte: Európában több mint 600 ezren szedik ezt a készítményt jó eredménnyel.

Az EMA farmakovigilanciai-kockázatelemző bizottsága indított vizsgálatot a készítménnyel kapcsolatban – magyarázta Beke Zsuzsa. A hatóság, figyelembe véve a betegbiztonságot, úgy döntött, hogy körültekintő vizsgálatot indítanak.

Ez abszolút sztenderd vizsgálatnak számít a gyógyszeriparban

– hangsúlyozta a vállalat kommunikációs vezetője.

A cég által elvégzett nagy számú klinikai vizsgálat alapján úgy vélik, az Esmya biztonságos készítmény, és az ebből származó adatok alapján semmilyen összefüggés nem található a gyógyszer és a májkárosodás között – hívta fel a figyelmet Beke Zsuzsa. A Richter szerint a megbetegedésekben olyan tényezők játszattak közre, mint egyéb gyógyszerek egyidejű használata vagy vírusfertőzés.

Európában mintegy 670 ezer beteget kezelnek Esmyával, másoknál ilyen probléma nem fordult elő

– emelte ki a kommunikációs vezető.

A vizsgálatot nagy valószínűséggel fél év alatt zárják le, annak során a vállalat együttműködik a hatósággal, és minden szükséges információt rendelkezésére bocsát – biztosított Beke Zsuzsa. Nem gondolják, hogy bárhol is sor kerülne a készítmény visszahívására.

A készítmény a méh jóindulatú daganatának, a miómának a kezelésére szolgál. Ez az egyetlen olyan gyógyszeres terápia, ami az orvosok számára rendelkezésre áll. Bevezetése előtt kizárólag műtéti úton gyógyították a daganatot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×