eur:
393.83
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Újabb fejlemény az Alexandra-csőd után

Újabb fejlemény az Alexandra-csőd után

Eladó Matyi Dezső 7 milliárdos követelése, de a helyzet meglehetősen bizonytalan.

Akár ötödáron is meg lehet venni Matyi Dezső könyvbirodalmának egykori központi cége, a Pécsi Direkt Kft. követeléseit - írta a 24.hu.

A valaha az Alexandra-bolthálózatot üzemeltető cég felszámolója összesen 7,4 milliárd forintos csomagot hirdetett meg eladásra. Peresített követelésekről van szó, amelyek kapcsolt vállalkozásokkal, egyéb társaságokkal, illetve magánszemélyekkel szemben állnak fenn.

Hogy pontosan kik tartoznak a Matyi-cégnek, kiderül a dokumentációból, ezekbe azonban csak titoktartási nyilatkozat mellett lehet betekinteni, és

az akták csupán öt órára nyílnak meg,

december 20-án 10 óra és 15 óra között.

A helyzet nem egyszerű, mert a dokumentáció hiányos, a követeléscsomagot pedig bizonytalan, a vevő, illetve a kötelezett által el nem ismert követelések alkotják, melyek értékéért, behajthatóságáért, a felszámoló nem vállal felelősséget.

Terjesztők, dolgozók, továbbélési esélyek

November második felében elindult a tavasszal bedőlt Alexandra könyvesbolthálózat terjesztő és kiskereskedő cégeinek felszámolási eljárása; több mint 250 dolgozó sorsát kell rendezni.

A Fővárosi Törvényszék november 20-án elrendelte az Alexandra könyvesboltokat egykor könyvekkel ellátó nagykereskedelmi cég, a Könyvbazár Kft. felszámolását. A korábban 56 Alexandra könyváruházat működtető kiskereskedő, a Rainbow Üzletlánc Kft. felszámolási eljárása pedig október 31-én kezdődött el.

A legtöbb, a hajdan az Alexandra könyvesbolt hálózatához tartozó üzlet új tulajdonosok irányításával újranyitott, a könyvkiadók, nyomdák azonban még egy fillért sem láttak az Alexandra tartozásából. Majd egy évvel az Alexandra-csőd után a könyvpiac helyzetéről Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke beszélt szintén novemberben az InfoRádióban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×