eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem gondolná, mi vonul az országban éjszaka

Nagyméretű tartályokat szállítanak Budapestről Gyöngyöshalászra több novemberi éjszakán, a kijelölt útvonalon időszakonként az elektromos és a távközlési szolgáltatás is szünetel majd - közölte a Bau-Trans Kft.

Azt írták, hogy két ütemben valósul meg a projekt. Az első hétfő este tízkor indult, és szerdán ér véget, a második pedig csütörtöktől szombatig tart. Mindkét alkalommal három tartályt visznek a fővárosi Cserhalom utcából Gyöngyöshalászra, az út mintegy száz kilométer hosszú.

A szerelvények hosszúsága 42, szélessége 4,8, magassága 5,6 méter, a legnehezebbik súlya 183 tonna. A szállítmány csak este tíz és reggel hat óra között haladhat, az autók a közbeeső napokon egy bagi parkolóban állnak.

Az útvonalat, amelyet a rendőrség biztosít, több hónapos tervezés és előkészítés eredményeként alakították ki.

Mivel az M3-as autópályára nem lehet felhajtani a konvojjal, kisebb utakat kellett választani. Több szakaszt statikai vizsgálatok után jelöltek ki, egy hidat alá is támasztottak.

Sok helyen táblákat és egyéb műtárgyakat kellett elbontatni, út menti fákat gallyaztatni, elektromos és távközlési vezetékeket bontatni és megemeltetni, hogy a szerelvények akadálymentesen átjussanak az adott szakaszon - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×