eur:
393.75
usd:
364.96
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Munkaerőhiány: lehetnek gondok karácsony előtt

Munkaerőhiány: lehetnek gondok karácsony előtt

Legalább 30-35 ezer munkavállaló hiányzik jelenleg a kereskedelemből – mondta az InfoRádiónak a Vállakozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Kereskedelmi Tagozatának elnöke. Krisán László szerint a munkaerőhiány akár fennakadásokat is okozhat a csúcsidőszakokban, például karácsonykor.

Eddig a munkanélküliség volt a legfőbb probléma, most azonban a leginkább élő munkaerőt igénylő ágazatban, a kereskedelemben legalább 30-35 ezer betöltetlen hely van, – tájékoztatott a VOSZ Kereskedelmi Tagozatának elnöke. A munkaerőhiány jelentős gondot okoz, amire minél hamarabb megoldást kell találni – hangsúlyozta Krisán László.

A bérrendezés egyedüli megoldásként nem alkalmazható,

hiszen akkora különbség van a nyugat-európai és a hazai bérszínvonal között, hogy csak fokozatosan lehet emelni a fizetéseken. Más módszert is alkalmazni kell, így például foglalkoztatni lehet nyugdíjasokat, kismamákat, valamint megváltozott munkaképességű személyeket. 

A karácsonyi szezonban fel kell készülni a vásárlói rohamra – emelte ki Krisán László. Ez egyrészt segíthet elérni a 10 ezer milliárd forintos bevételi „álomhatárt”, másrészt a munkamennyiség is növekedni fog.

A munkaerőhiány akár fennakadásokat is okozhat ebben a sűrű időszakban, de a kereskedelem mindig kreatív szakma volt, és képes volt megoldani ezeket a helyzeteket - fejtette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×