Hatalmas változás jön a repülőjegyeknél

InfoRádió
2017. november 3. 10:14
Komoly nehézséget okozhat a repülőjegy-kereső oldalaknak és alkalmazásoknak a Google most bejelentett változtatása. Az olcsó repülőjegyekre vadászók elveszthetnek több, eddig használt szolgáltatást.

A repülőjegyek aktuális árait tartalmazó adatbázis létrehozása és a folyamatos árváltozások nyomon követése nehéz és drága feladat, ezért több repjegykereső oldal és alkalmazás nem is maga végzi ezt a feladatot, hanem a Google Flights rendszerében keres. Sok oldal erre építette a kiegészítő szolgáltatásokat és extra funkciókat, így spórolva a kiadásokon.

Ám ennek vége szakadhat a közeljövőben, a cég bejelentette ugyanis, hogy a külső fejlesztők számára kapcsolódási pontként szolgáló API-t megszüntetik, így nem kerül ki tőlük az adatbázis.

A Google így igyekszik erősíteni a közelmúltban jelentősen fejlesztett Google Flights szolgáltatást, amely már magyarul is elérhető, és egy ideje nemcsak az elérhető járatokat és azok árát, hanem azt is jelzi, mikor nem érdemes repülőjegyet venni az adott útvonalra.