Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kgfb: nagy áremelkedésre számíthatnak az autósok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csütörtökön 13 biztosító tette közzé január 1-re ajánlott kötelező biztosítási díjait. A több mint egymillió autóst érintő kampányban 8 és 30 százalék közötti átlagos drágulással lehet számolni. Ezzel várhatóan folytatódik az elmúlt évek díjemelkedési tendenciája, de idén az autósok egy része már elkerülheti a tervezett díjemelést, ha él a biztosítóváltás lehetőségével.

Akár tízezer forint feletti emeléssel is találkozhatnak a még január 1-i biztosítási évfordulóval rendelkező autósok, ha rátekintenek a jövő évi kötelező biztosítási díjakra. A több, mint egymillió érintett autósnak ugyanis szinte kivétel nélkül emelkedő díjaikat ajánlanak a hazai biztosítók. Az autósok - akik persze még mindig kevesebbet fizetnek kötelezőjükre, mint évközi évfordulóval rendelkező társaik - péntektől ellenőrizhetik díjaikat az online alkuszi portálokon, illetve november 10-ig kell kézhez kapják biztosítóiktól jövő évi díjukról szóló értesítéseiket. 

Bár sem új kedvezménnyel, sem új pótdíjjal nem találkozhatunk a most megjelent tarifákban, jelentős különbség lesz az egyes biztosítók ajánlatai között – közölte a biztosítás.hu alkuszi portál. Míg az elmúlt pár évben jellemző volt, hogy az autósok még biztosítóváltással sem tudták elkerülni díjaik egyöntetű emelkedését, idén várhatóan már sokan találhatnak maguknak olcsóbb biztosítót. Ennek oka, hogy ismét számottevő eltérések vannak az egyes biztosítók kampányra meghirdetett díjai között. Várhatóan ismét tömegeknek lesz érdemes biztosítót váltania, ami akár meg is állíthatja a díjak 2010 óta tartó emelkedését. 

A portál szerint a tavalyi 150 ezer után, idén ismét 200 ezer felett lehet a biztosítót váltó autósok száma, akiknek november végéig van idejük díjaik ellenőrzésére és döntésük meghozatalára.