eur:
394.03
usd:
368.31
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Kapnak egy jó és egy rossz hírt az Airbnb-szolgáltatók

Kapnak egy jó és egy rossz hírt az Airbnb-szolgáltatók

Az Országgyűlés döntése nyomán jövőre enyhülhetnek az átalányadózás feltételei, ennek pedig a legnagyobb nyertesei azok a magánszemélyek lehetnek, akik melléktevékenységként saját tulajdonú ingatlanban kínálnak Airbnb-szolgáltatást - véli Bacskó László, a Vállalkozók Fórumának szakértője.

Az internetes portál csütörtöki közleménye felidézi, hogy a benyújtott javaslatcsomag kibővítené a rövid távú lakáskiadásra vonatkozó tételes átalányadózás felső korlátját, így a lakástulajdonosok 3 - legfeljebb 8 szobás - lakás kiadása esetén igényelhetnék azt. Az évente fix összegű, szobánként 38 400 forintos adó jelenleg csak egy lakás - azon belül pedig legfeljebb 8 kiadó szoba - esetén vehető igénybe.

Bacskó László ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a társasházi közgyűlések 2017-től érvényes többletjogosítványai megnehezíthetik a lakáskiadást, mivel szabályzatban tilthatják az egyéb szálláshely-szolgáltatást, valamint a nem lakáscélú - többek az irodai vagy a különféle szolgáltatásokat nyújtó - tevékenységeket. Hozzátette, hogy Józsefváros önkormányzata például olyan rendeletet fogadott el 2017 szeptemberében, amely a szálláshely-szolgáltatást a társasházak szervezeti és működési szabályzatától teszi függővé - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×