eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Egyre több a milliárdos és növekszik a vagyonuk is

Szaporodik a milliárdosok száma és vagyona a PwC adatai szerint.

Az emelkedő nyersanyag- és ingatlanáraknak köszönhetően nagyobb és gazdagabb lett tavaly a világ milliárdosainak klubja - mutatják a PwC adatai.

A könyvvizsgáló és tanácsadó cég csütörtökön közzétett felmérése szerint a világ milliárdosainak száma 2016-ban 10 százalékkal 1542-re, összvagyonuk pedig 17 százalékkal 6 ezer milliárd dollárra emelkedett.

Különösen erősen nőtt a szupergazdagok száma Kínában, aminek következtében a történelemben először Ázsia 637 milliárdossal átvette a vezetést

az Egyesült Államoktól, ahol csak 563 milliárdost számláltak.

Ha folytatódik ez a tendencia, akkor négy éven belül Ázsia az összvagyont tekintve is megelőzi az Egyesült Államokat - véli a PwC.

Európában 342 taggal stagnált a milliárdosok klubja. A legtöbb, 117 Németországban, Európa legnagyobb gazdaságában élt, jóval megelőzve Nagy-Britanniát, ahol 55, Olaszországot, ahol 42, Franciaországot, ahol 39 és Svájcot, ahol 35 polgár vagyona haladta meg a milliárdot.

A tanulmány szerint nő a self-made milliárdosok aránya,

1995-ben még csak 45 százalékuk köszönhette saját magának a vagyonát, tavaly már 70 százalékuk.

A dollármilliárdosok által részben vagy egészben birtokolt vállalatok világszerte 27,7 millió embert foglalkoztatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×