eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ők tehetik kényelmesebbé pénzügyeinket

Ők tehetik kényelmesebbé pénzügyeinket

Jelenleg még csak 50-60 úgynevezett FinTech, vagyis gyorsan fejlődő pénzügyi újítást kínáló kis cég lehet Magyarországon – közölte az InfoRádióval a GKI Digital üzletágvezetője. Madar Norbert hangsúlyozta, ezek száma és szerep egyre nőhet a következő időszakban.

Az angol Financial Technology kifejezésből származó rövidítés azokat a cégeket foglalja magában, melyek pénzügyi, technológiai és informatikai startupként innováció révén gyorsabbá, olcsóbbá és hatékonyabbá tehetik a ma még kritikusan lassúnak, nehézkesnek tartott pénzügyi szolgáltatásokat – magyarázta a szakértő. A fogalom 4-5 éve jelent meg a szakirodalomban és a szakmai körökben, Magyarországon az elmúlt három évben beszélhetünk a ilyen startupokról.

A FinTech vállalkozások tevékenységei

a pénzügyi szektor teljes spektrumát lefedik,

így a mobil és hagyományos fizetési módszerek, folyószámlavezetés, hitelezés, biztosítás és a vagyonmenedzsment területén is megoldásokat kínálnak a digitalizáció vívmányainak segítségével.

Hazánkban az ilyen cégek javarészt kicsik és fiatalok, viszont sokkal hatékonyan alkalmazzák a digitális technológiákat, így rugalmasabbak a hagyományos pénzügyi vállalatoknál – állította a szakértő, aki szerint dinamikus fejlődés várható a területen, és a ma működő közel 60 cég mellett egyre több jelenik meg a jövőben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×