eur:
394.11
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Fazekas Sándor szerint részben már létrejött a kétsebességes EU

Fazekas Sándor szerint részben már létrejött a kétsebességes EU

Felháborítónak nevezte a földművelésügyi miniszter azt, hogy azonos márkanév alatt máig eltérő minőségű termékek kerülnek forgalomba Európában. Fazekas Sándor erről azt követően beszélt az InfoRádiónak, hogy európai uniós találkozót tartottak az élelmiszerek kettős termékminősége gyakorlatának megszüntetéséért a visegrádi négyek kormányfőinek, illetve az uniós tagországok képviselőinek és az uniós szakpolitikusoknak a részvételével Pozsonyban.

Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter az InfoRádiónak úgy fogalmazott, hogy „az élelmiszer vonatkozásában létrejött a kétsebességes Európai Unió”. A miniszter azt mondta, a multinacionális cégek a kelet-európai vásárlók számára rosszabb minőségű élelmiszereket gyártanak, ezzel becsapva a vásárlókat.

Ha az EU egyik alappillére az egységes piac, akkor az élelmiszerek minőségének is egységesnek kell lennie

– tette hozzá a politikus. Bizottsági jogalkotást vár el, aminek keretében szabályozzák, hogy az azonos márkájú termékeknél ez megvalósuljon.

„Az elkövetkező időszakban tetteket várunk a Bizottságtól.” 

Szlovén javaslatra létrejön egy szakértői munkacsoport, amelyben a kezdeményező ország mellett Szlovákia, Csehország és Magyarország vesz részt. A kezdeményezés célja a vizsgálati módszerek és szempontok egységesítése. A munkát a tervek szerint néhány hónap alatt be is fejezik – fejtette ki a miniszter.

A földművelésügyi tárca vezetője a találkozón felvetette egy honlap elkészítését, ahol valamennyi vizsgálati eredmény hozzáférhető minél több nyelven, a vásárlóknak is panaszlehetőséget biztosítva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×