eur:
393.92
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Több ezer nyugdíjas idén is kimarad a kormány karácsonyi ajándékából

Több ezer nyugdíjas idén is kimarad a kormány karácsonyi ajándékából

Valószínűleg, idén sem kap Erzsébet-utalványt az év végén néhány nyugdíjazott egészségügyi dolgozó és pedagógus.

Ennél jóval több nyugdíjasnak nem is kézbesítették a cafeteria-jegyet.  Az egészségügyi dolgozóknak lehetőségük van arra, hogy munkájukat folytatva a nyugdíjukat jövedelemkiegészítésként kapják meg. Így bár a pénzüket munka mellett is megkapják, nem öregségi nyugdíjként folyósítják nekik – hívja fel a figyelmet a portál.

"A 2016-os kormányrendelet alapján azt a személyt részesítik egyszeri, 10 ezer forintos juttatásban Erzsébet-utalvány formájában, akinek öregségi nyugdíjat folyósítanak" – magyarázta el Sziller Linda munkajogász.

Tehát a kormány nem teszi lehetővé a nyugdíjfolyósításukat szüneteltető nyugdíjasoknak, hogy megkaphassák az utalványt.

Lázár János kancelláriaminiszter bejelentése szerint idén is szeretnék meglepni a nyugdíjasokat, a kormányrendelet megváltoztatása híján azonban az egészségügyben dolgozó nyugdíjasok idén is hiába várnak az ajándékra. Ahogy azok a tanárok is, akik szintén lemondtak nyugdíjuk folyósításáról annak érdekében, hogy tovább dolgozhassanak.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×