eur:
392.84
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Eszméletlen, mit megengedhetnek ma már maguknak a magyar fiatalok

Eszméletlen, mit megengedhetnek ma már maguknak a magyar fiatalok

Az Y és a Z generációnak, vagyis az 1980 és 1995, valamint az 1997 és 2007 között született korosztálynak egészen más igényei vannak a munkaerőpiacon, mint a korábban született generációnak – mondta az InfoRádiónak Ujváry Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Munka-Magánélet Programjának vezetője.

A fiatal munkavállalókra jellemző, hogy ritkán terveznek hosszútávon az adott munkahellyel, illetve az éppen betöltött pozícióval. Míg a korábbi általános vélekedés szerint 5-7 évente volt érdemes munkahelyet váltani, ma már 2-3 éves ciklusok után új kihívások után néznek a legfrissebb munkaképes generációk tagjai.

Sokkal rugalmasabban képzelik el a munkavégzést az idősebbeknél a munkaszervezés és munkaidő tekintetében, de másképp fogják fel a munka-magánélet egyensúlyát is. A nagyvállalatoknál van hajlandóság ezen igények kielégítésére, a szakértő szerint idővel a kis cégek is „eltanulhatják” ezt a szemléletet.

Fiatalságukból adódóan valószínűleg könnyebben alkalmazkodnak a gazdasági kihívásokkal szemben, valamint váltáskényszer esetén is. Bár ez főként egyénfüggő.

Tekintélytisztelet helyett inkább a tudást ismerik el.

Fontos számukra, hogy mentorként tekinthessenek feletteseikre – hangsúlyozta a programvezető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×