eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Méretes elbocsátás a Magyar Telekomnál

Méretes elbocsátás a Magyar Telekomnál

A Magyar Telekom megállapodott az érdekképviseletekkel a létszámleépítésről.

A Magyar Telekom közel 350 anyavállalati munkavállaló elbocsátásáról állapodott meg az érdekképviseletekkel, további nagyjából 160 fős létszámleépítés a társasági projekt erőforrás-igények csökkenésével összefüggésben valósulhat meg, az érintett munkavállalók jelentős része várhatóan 2017 végével távozik a társaságtól - közölte a cég az MTI-vel szerdán.

Az intézkedéssel felszabaduló személyi jellegű költség tömeg jelentős része a stratégiai növekedéshez kapcsolódó tevékenységek erőforrás-bővítését biztosítja - áll a közleményben.

A végkielégítéssel kapcsolatos költségek teljes összege megközelítőleg 2,8 milliárd forintot tesz ki, melynek jelentős részét 2017 negyedik negyedévében könyveli el a Telekom.

A társaság közölte azt is, hogy munkavállalói átlagosan 5 százalékos bérfejlesztést kapnak 2018. január 1-jétől.

Az intézkedések következtében várhatóan a munkaerő költségek nem változnak 2018-ban 2017-hez képest.

A tájékoztatás szerint a Magyar Telekom a távozó munkatársak újra-elhelyezkedését aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja, bízva abban, hogy ezen eszközeivel is hozzájárul ahhoz, hogy a távozó, korszerű szaktudással rendelkező, szakképzett munkavállalók mihamarabb újra el tudjanak helyezkedni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×