eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Megújul az adózás az Európai Unióban - itt a bejelentés Junckertől

Megújul az adózás az Európai Unióban - itt a bejelentés Junckertől

Az Európai Bizottság a digitális szektort érintő új adószabályokra tesz javaslatot jövőre.

Új jogszabályok bevezetésére tesz javaslatot jövőre az Európai Bizottság annak érdekében, hogy a digitális szektor is kivegye részét az adózásból - közölte Jean-Claude Juncker az Európai Unió állam- és kormányfőinek tallinni informális csúcstalálkozója utáni sajtótájékoztatóján pénteken.

A bizottság elnöke hangsúlyozta, úgy vélik, hogy a digitális szektornak is adóznia kell azokon a területeken, ahol szükséges, "legyen az akár online, akár offline". Hozzátette, az általa vezetett testület olyan méltányos és hatékony új adószabályokra tesz majd javaslatot, amelyek egyértelmű jogi helyzetet teremtenek.

Az EU tagállamai között nincs egyetértés abban, hogyan kellene megadóztatni a digitális szektort, de Juncker azt mondta, hiszi, hogy megállapodásra lehet jutni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×