eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
ATM-veszély: új lopási módszerre figyelmeztet az Europol

ATM-veszély: új lopási módszerre figyelmeztet az Europol

Újfajta veszélyekre figyelmeztet az Europol kiberbűnözési központja (European Cybercrime Centre – EC3) aabban a jelentésben, amelyet most adott ki arról, hogy milyen típusú veszélyek fenyegetik a pénzkiadó automatákat, az ATM-eket.

A legfontosabb megállapítás, hogy míg korábban a kártékony kódok bejuttatásához fizikailag is hozzá kellett férni az ATM-hez, mára már sokkal kifinomultabbak a támadások, egyre gyakoribbak a hálózaton keresztüli behatolási kísérletek: a támadók a banki rendszereket veszik célba, hogy aztán belülről tevékenykedjenek - írja az ITcafé. A sikeres támadások esetén nemcsak arról van szó, hogy a hackerek pénzt lopnak, hanem ezzel párhuzamosan értékes,

érzékeny személyes adatokat is meg tudnak szerezni.

Mind a támadások minősége, mind mennyisége jelentős mértékben megnőtt, és hiába veszik fel velük a harcot a hatóságok,

a bűnözői csoportok olyan jelentős erőforrásokkal és pénzügyi támogatással rendelkeznek, hogy mindig lépéselőnyben vannak. 

Habár léteznek komoly és szigorú biztonsági előírások és megoldások, ezek nem minden esetben elérhetőek a pénzügyi intézményekben. Elengedhetetlen, hogy a jelenleginél sokkal komolyabb összegeket és erőforrásokat biztosítsanak a kiberbűnözés kockázatainak csökkentésére.

A nyilvánosságra hozott jelentés mellett készült egy erre épülő privát jellegű második is, mely technikai részleteket és tanácsokat tartalmaz, ezt megküldik a hatóságoknak, a pénzintézeteknek, illetve az IT-biztonsági vállalatoknak is.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×