eur:
394.46
usd:
369.27
bux:
65566.74
2024. április 23. kedd Béla

Európai adó kivetését javasolja a pénzügyi tranzakciókra Emmanuel Macron

Emmanuel Macron egy európai szintű adó létrehozását javasolta a pénzügyi tranzakciókra, aminek teljes bevételét a az oktatásra, az egészségügyre és az energetikai átmenetre épülő fejlesztési politikára fordítaná.

"Két országban létezik Európában pénzügyi tranzakciós adó, Franciaországban és Nagy-Britanniában. Tegyük azt általánossá mindannyian Európában a fejlesztések támogatására! - mondta kedden a francia államfő az Európai Unió újraalapítását célzó elképzeléseinek bemutatásakor a párizsi Sorbonne egyetemen.

Európa jelenlegi formájában "túl gyenge, túl lassú, nem elég hatékony", ezért újra kell alapítani, hogy a "kor nagy kihívásaival" szemben képes legyen fellépni.

"Hagytuk, hogy a kétkedés teret nyerjen. Hagytuk, hogy elterjedjen Európában azt a gondolat, hogy Európa egy tehetetlen bürokrácia. Nem tettünk javaslatokat (...) Pedig Brüsszel mi vagyunk minden pillanatban" - ismerte el a francia államfő. "Nem fogok semmit se meghagyni azoknak, akik a megosztást és a nemzeti befelé fordulást képviselik" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×