eur:
395
usd:
370.83
bux:
65362.97
2024. április 19. péntek Emma
Ryanair: itt a törölt járatok listája

Ryanair: itt a törölt járatok listája

A váratlan járattörlések által érintett utasok dühének kereszttüzébe került Ryanair közzétette az október végéig érintett járatok listáját.

Európa legnagyobb diszkont légitársasága, az írországi székhelyű Ryanair hétfő délután a Twitteren közzétett üzenetében jelezte, hogy keddig teljes egészében nyilvánosságra hozza, mely járatokat tervezi törölni október végéig - írta korábban az MTI.

Most felkerült az október végéig összeállított lista a társaság honlapjára, de fontos tudni, hogy ehhez képest további járattörlések is lehetnek, érdemes figyelni.

A közlemény szerint a Budapest-London útvonalon törölnek járatot szeptember 23-án (FR8371, FR8369; FR8445, FR8446), valamint szeptember 27-én, október 4-én, 11-én, 18-án és 25-én törölnek járatokat (FR3717; FR3718).

A Budapest-Brüsszel járatok közül a szeptember 24-i napon nem indul gép (FR8416; FR8415).

Itt írtunk arról, mit tehetnek a Ryanair járattörléseiben érintett utasok, illetve azok, akik máskor ilyen helyzetbe kerülnek: visszakérhetik a jegy árát vagy módosíthatják a foglalásukat, és kártérítést is kérhetnek.

Szabadságolási problémák

A Ryanair közleményében hangsúlyozta, hogy a törlések a járatok kevesebb mint 2 százalékát érintik, és az a céljuk, hogy helyreállítsák a járatok közlekedésének pontosságát. Szeptember első két hetében a megszokott 90 százalék helyett a járatoknak már kevesebb mint 80 százaléka közlekedett pontosan a légiforgalmi irányítás kapacitásának szűkössége és sztrájkok, a kedvezőtlen időjárás, valamint a hajózó személyzet szabadságának kötelező kiadása miatt.

A Ryanair eddig áprilistól márciusig terjedő év szerint engedte a szabadságolást, a jövő évtől kezdve azonban a naptári év szerint kell alakítani a szabadságolási rendszert. Ennek következményeként a hajóüzó személyzetnek (pilóták és légiutas-kísérők egyaránt) idén december végéig ki kell venniük egész éves szabadságukat - tudósított az MTI.

A légitársaság arra számít, hogy ha a következő hat hétben napi 2500 járatából 40-50-et töröl, helyre tudja állítani a pontos közlekedés 90 százalékos szintjét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×