eur:
394.36
usd:
369.63
bux:
65210.08
2024. április 19. péntek Emma
Ha autópályán jár, fontos ez a változás

Ha autópályán jár, fontos ez a változás

A kormány módosította a rövid- és középtávú közútfejlesztésekhez kapcsolódó korábbi határozatait, több útépítés 2022 utánra tolódott. Itt vannak a várható befejezési időpontok.

A Magyar Közlönyben megjelent új határozatok közül az első a rövid- és középtávú közútfejlesztési programba vette fel a kulcsfontosságú budapesti közúti közlekedési beruházások közül a Galvani-híd előkészítését, továbbá az M1-es autópálya 2×3 sávosra bővítésének előkészítését Budapest és Győr között. Ez utóbbi határideje 2020 vége - írja a napi.hu.

A kormány 2022 utánra halasztotta az M1-es autópálya Hegyeshalom és az országhatár átkelési szakaszának akadálymentesítését, továbbá Békéscsaba megközelítését az M8-as autópálya Kecskemét-Nagykőrös közötti szakaszán és az M44-es autópálya Nagykőrös-Tiszakürt közötti szakaszán keresztül. Egyedül az M44-es autópálya Lakitelek-Tiszakürt közötti szakasza készül el 2022-ig.

Az M6-os autópálya az országhatárig autóút lesz.

Új projektek előkészítéséről is döntött a kormány, ezek közül kiemelendő az M8-as autópályának az M7-estől induló, Dunaújváros - Dunavecse - Kecskemét közötti szakasza, továbbá az M3 autópályát Mátészalkán át a román határral összekötő új út. Szintén előkészítendő a Mohácsi Duna-híd is.

A 2022-ig tartó útberuházások finanszírozására 2525 milliárd forint áll majd rendelkezésre. Ebből a hazai forrás 1340 milliárd forint.

A közútfejlesztések közül néhány tervezett befejezése:

  • az M2 gyorsforgalmi út Budapest-Vác közötti négysávúsítása - 2009 negyedik negyedév
  • az M30-as autópálya Miskolc-Tornyosnémeti közötti szakasza - 2022 első negyedév
  • az M6-os autóút Bóly - Ivándárda közötti szakasza - 2020 harmadik negyedév
  • a Kaposvár megközelítésére szolgáló 67. számú főút Látrányt elkerülő szakasza - 2021 harmadik negyedév
  • a Zalaegerszeg megközelítését biztosító 76-os számú főút gyorsúttá fejlesztése 2022 végére valósul meg.
  • az M3-as gyorsforgalmi út Vásárosnamény és Beregdaróc (az ukrán határ) közötti szakasza viszont csak 2x1 sávos lesz, de később autópályává fejleszthető - 2021 második negyedév
  • a Komáromi új Duna-híd - 2020 első negyedév
  • az M70-es Letenye - Tornyiszentmiklós közötti szakaszának négysávúsítása - 2019 második negyedév
  • az M15-ösnek az M1 - Rajka közötti négysávos szakasza - 2019 negyedik negyedév
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×