eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nem meglepő: főleg elektromos járművek a frankfurti autókiállításon - Galéria

Nem meglepő: főleg elektromos járművek a frankfurti autókiállításon - Galéria

Megnyitották a frankfurti autókiállítást. Az ünnepségen Angela Merkel német kancellár az autóipar eljátszott bizalmáról is beszélt.

67. alkalommal nyitotta meg kapuit a frankfurti autókiállítás csütörtökön. Itt a világ legnagyobb autógyártói a legfontosabb újdonságaikat vonultatják fel. Az első expót 1897-ben, ezt néhány évvel az automobil feltalálása után rendezték meg. Az esemény a német szereplőknek a legfontosabb, főleg a dízelbotrány utóhatásai miatt, de a globális szereplők is komolyan veszik az autószalont – mondta a Portfolio elemzője, Szandányi Levente.

"Az iparág többi szereplője is rohamléptekben igyekszik az alternatív hajtástechnológiák irányába elmozdulni.

Ez csúcsosodik ki Frankfurtban, ahova minden, magára valamit is adó gyártó elhozta a legújabb, részben vagy teljesen elektromos meghajtású modelljét, koncepcióját."

Az elektromos autók mellett több új irányzat jelent meg az autóiparban az elmúlt években, amelyek kiemelten lesznek jelen a rendezvényen – folytatta az elemző.

"Az eseményen komoly hangsúlyt kapnak még a járműipar más meghatározó trendjei is: a konnektivitás és digitalizáció, az automatizált vezetés, az önvezető autózás és a különböző közösségi járműmegosztáson alapuló rendszerek. Ezek a fő csapások évek óta. Most látszik egy nagyobb lökés – politikai nyomás, a dízelbotrány, más belépők, például Kína nyomására -, hogy az európai autógyártók még intenzívebben igyekeznek elmozdulni az elektromobilitás irányába."

A szeptember 24-ig, tehát 10 napig tartó expót a német kancellár beszéde nyitotta meg. Angela Merkel felszólalása elején azt mondta, a frankfurti autókiállítás és az ahhoz hasonló események mindig lehetővé teszik, hogy ablakon tekintsünk ki és képet kapjunk, milyen is lesz a jövő. A német kancellár a dízelbotrányra utalva arról is beszélt, hogy

a német autóiparnak a lehető leggyorsabban vissza kell szereznie az ágazat iránti bizalmat és a szavahihetőségét.

A kancellár szerint az autóipar szereplői korábban kíméletlenül kihasználták az őket érintő szabályozásokban rejlő kiskapukat. Angela Merkel szerint kettős stratégiára van szükség: a hagyományos meghajtás mellett egyre nagyobb erővel kell dolgozni az új technológiákon, miközben érdemben tovább kell csökkenteni a károsanyag-kibocsátást is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×